Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2008 13:28 - Как изглежда партиен конгрес на една чешка политическа партия
Автор: naire Категория: Политика   
Прочетен: 1183 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 10.09.2008 17:15


Петък 5.9.2008, град Теплице. Място на действуване на най-голяма политическа теленовела от минала седмица. Действувал се конгресът на Партия "Зелени" нашата най-малка парламентна и правителствена партия. Те са такави чудни шутове повече без ясна програма, само искат неща като забранението на конструкция на атомни електрически централи, позитивна дискриминация на всичко възможно ит.н. просто класически "европейски" достъп, заради който Европа изглежда като изглежда. 

image

Но този конгрес е бил една голяма драма. Двама души се срещнали в избор на председател на партията в много "жесток" двубой. Да ги казваме "самец" и "самка". Самецът е съвременият председател на партията, вече е бил в четири различни партии, тъй че е професионалният политик, който добре знае да  промени своите възгледи с промяна на вятъра. Но изгодата е, че поне не иска да прокара  програма на неговата партия за всяка цена.
Срещу самеца е кандидирала самката. Била е министърка в правителството със самъца, но е била толкова неспособна, че е трябвал да я отзове. И самката е започнала да тъжи за отплата. Спечелила е подкрепа от членовете, които искат наистина да прокарат ехтремната верзия на програма на тяхната партия (имат шест посланци и само трима министри, явно не е достатъчно) и е решила да кандидира на председателка.
Самец и самка
image

Разбира се че самъцът е много опитен, тъй че знае, каквото да прави. Добре знае, че честият двубой е за децата. Вече преди събора е основял новите регионални организации, от които е имал сигурна подкрепа и навсякъде е поставял неговите хора. Самката е го наричала с различни лоши изрази, казвала, че го не интересува програмата на партия, но само мощ, но това не е било достатъчно (защото всички са го знали) . Самецът е бил подготвен отлично, действия на конгреса ясно са го показали. Самецът съвсем е разбил самката и изпъдил е неговите приятели е от всичките функции.  Има всичко, каквото е искал. Партията ще бъде още повече разделена и още повече хора няма да я възприемат сериозно, но това не го интересува,  само мощта е важна. И пари. Къде другаде е възможно да се накраде толкова парите, като в екология (в Чехия почти навсякъде, но вече там крадат другите политици)?

Самецът е спечелил, остава председател,  има още по-голямо влияние, но неговата партия и политическа култура са проиграли. Четох книга за политическата култура по време на Австро-Унгария. Разбира се, че и там са били много и много глупости, политиката ще бъда винаги такава, но когато я сравних с този конгрес, исках да плача. Ако нещо е направено през последни 150 години, чешката политика сигурно не е била между това, наопаки, как бих 
желал, за да се върна парламент във Виена и Франц Йосеф.............



Тагове:   как,   конгрес,   партия,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bamby13 - .....
09.09.2008 13:39
а какво ще кажеш за 4мата му "нови" заместници? или оня щетка ( с извинение) Жак?
гледах репортажите и си мислех, че не е истина
Хелмут Кол беше казал, че зелените партии приличат на диня. Отвън са зелени, а вътре, червени. На купона след първият ден Кухтова с чаша червено вино в ръка пееше химнът на бившия съветски съюз. Отвратително!!!!
цитирай
2. naire - bamby13
09.09.2008 13:48
Не мога да казвам за Жак без много по-грозни изрази, който си ползва....... Истинска щетка в неяната фунция би била много по-добра.
цитирай
3. bamby13 - имах предвид, че е такава по душа
09.09.2008 13:59
извини ме за грозните думи и непремереният език
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: naire
Категория: Лични дневници
Прочетен: 448393
Постинги: 134
Коментари: 438
Гласове: 1634
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930