Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2008 13:59 - Cruxshadows (САЩ), Tear(ЦЗЕ) 30.7 Прага, Rock cafe
Автор: naire Категория: Музика   
Прочетен: 2268 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 01.08.2008 18:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ела на даркуейв, каза ми един мой приятел, Crьxshadows са легендарни. Не зная много за даркуейв, слушам само една група и не мога да кажа, какво е точно. Аз му казвам "готик техно", или "готик метал вез метала" но това не е точно. В този случай видеото от уoutube излглежда ясно: чудните хора с чудните дрехи и коса, но музиката не изглежда толкова лошо. Не обичам много електронна музика, но имам ваканция, казвам си, нямам довод  да не ходя. Извадих черните панталони, трико и търгнах.
image

Rock cafe е много познатият клуб в Прага. На пример Вацлав Хавел или Бил Клинтън са били тук. Но хората, които го посетиха 30.7, наистина не изглеждаха като Бил Клинтън. Някои изглеждаха като типически Емо, някаои само имаха всичко черно.  Позволени светове бяха само черен, червен и бял, никакви други. Особно много не харесвам  когато момичета излгеждат така, защото по мое мнение само малко от нях наистина знаят, как да ползват добре готически дрехи. Повечето биха изглеждали по-добре в нещо нормално, но това само моят възглед. Но някои изглеждаха  добре. И мъжете изглеждаха също.
Едни момичета от концерта, но тези изглеждаха добре
image 

Трябваше да чакаме един час в клуба но в 20:00 пражкият банд Tear най-сетне започна. Те свирят някакъво електро рок с виолата, не зная точно как се казва. Не бяха лоши, хубавите бръзи песни но е имали нищо, за какво ги помних. Отидоха след двайсет минути и аз ги забравих.
Теар
image

image

И след тях го започна................китаристка, момичето с клавирите, две виоли и две момичета, които танцуваха. И главният певец, мозък на групата, Rouge. Но той отиде към бара, седна си с минерална вода и започна да пее. Вярвайте ми, че това беше много нечакано и отлично, никой не знае, какво се случи. 
Групата чака на Rogue
image
Певец Rogue
image
След това Rouge се върна на сцената  и концертът продължи нормално. Но музиката беше отлична. Много по-добра от моето очакване. Това е типът музика който трябва да слушате с добрите репродуктори или слушалки. Пълна е на малки електрически звуци и чувства които не трябва да ги слушите, но те са тук и правят много особна атмосфера, коята няма нищо друго. Хаосът на първото слушание, но всичко има орден тук. И   почти всичко е в движението на сцената, винаги можете да гледате на нещо, нямате време да мислете на нещо освен сцената и музиката. Певецът изглежда като луд, но има голяма харизма, често ходи между зрителите и говори с тях, никаква арогантна звезда. Човек трябва да приеме, че това е даркуейв и членовете на група излгеждат така, като изглеждат, но нямах проблем с това. Музиката и хората бяха едно тук те не можаха да изглеждат друго.
imageimage

Час и половина измина ужасно бързо. Атмосферата отлична, също музика, ако можех бих да я слуша още известно време. Но една песен трябваще да е последна........и на тази песен групата покани хората на сцена за да танцуват с нея.......И аз там вязох.

imageimage

Отличният концерт. Много уморен бях  но също много приятен. Този концерт беше доказателството на това, че и такакъв стил, който е много чуден за мен, може да има интересна музика и концерти. И аз имам две СД, снимката с Rogue и много хубави преживявания.......

image

Краткото видео от концерта. Ужсен звук, но от 0:30 чуете поне нещо.





Тагове:   прага,   rock,


Гласувай:
0



1. melanholik - готин постинг...
10.03.2009 23:04
аз пък само даркуейв слушам, а в последно време започнах и да се занимавам с такава музика. Обичам депресивно - романтичния електронен звук на даркуейва. А и по принцип любимия ми инструмент е синтезатора:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: naire
Категория: Лични дневници
Прочетен: 448273
Постинги: 134
Коментари: 438
Гласове: 1634
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930